M: info@tgd.de    |    T: +49(0)30-896 83 81 0

Berlin, 04.01.2013

Basın Açıklaması

PASAPORT VE DİĞER HARÇLARDAKİ ARTIŞLAR KABUL EDİLEMEZ

Almanya Türk Toplumu, pasaport ve diğer harçlardaki fahiş düzeydeki artışı sert bir dille eleştirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Almanya Türk Toplumu Genel Başkanı Kenan Kolat, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e gönderdiği mektuplarla bu artışın geri alınmasını istedi.

Belirli dönemlerde fiyat ayarlamalarının olmasının doğal olduğunu, ancak yapılan bu artışın hiçbir mantıksal temeli olmadığını açıklayan Kolat, işsizliğin yoğun olduğu Almanya’da Hükümete çağrı yaparak ilk aşamada bu artışın geri alınmasını, ileriki aşamada yasalarda gerekli düzenlemelerin yapılarak mali durumu iyi olmayanlarda (örneğin sosyal yardım alanlara) ya indirim yapılmasını ya da harcın tamamen kaldırılmasını sosyal devlet ilkesi kapsamında değerlendirilmesini gereğini vurguladı.

Oluşturulan Yurtdışı Türkler Danışma Kurulu üyelerine de çağrıda bulunan Kolat, bu kurul üyelerinin gerekli tepki vermelerini istedi.